2012-03-21

Близько 15 компаній хочуть видобувати в Україні сланцевий газ

Близько 15 компаній, як українських, так і західних, подали заявки на розроблення родовищ сланцевого газу в Україні. Про це сьогодні сказав на прес-конференції міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський, передає кореспондент УНН.

На сьогоднішній день, за словами міністра, кількість українських і західних компаній, які хочуть взяти участь у розробці родовищ сланцевого газу, близько 15.

"Я думаю, що це ще не кінець, тому що ведеться прийом заявок від компаній. Можу сказати одне, що сьогодні геологи України сподіваються, що сланцевий газ дасть великий прорив у напрямку енергобезпеки нашої країни. І ми робимо все можливе для виявлення нових покладів сланцевих газів і для залучення до цього інвесторів", - наголосив М.Злочевський.

Він додав, що компанії звернулися за придбанням геологічної інформації. Як повідомляв УНН, за словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, вже оголошений тендер на розробку українських родовищ сланцевого газу. Про бажання брати участь в конкурсі вже заявили визнані світові компанії.