2021-02-03

Білорусь планує наростити видобуток нафти до 2 млн тонн / рік.

Білорусь планує наростити видобуток власної нафти до 2 млн тонн на рік. Про це повідомляє білоруське агенство новин Белта із посиланням на слова міністра природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Андрія Худика.

«Ми можемо видобувати дещо більше, і сьогодні поставлено таке завдання. І ми будемо нарощувати видобуток нафти до 2 мільйонів в найближчі роки», – сказав Худик. Міністр також відзначив, що промислові запаси в країні становлять близько 51 млн тонн нафти.

«Ми щороку видобуваємо 1,7 – 1,75 млн тонн нафти. Це, звичайно, мало навіть для внутрішнього споживання нашої країни і тим більше – для роботи двох нафтопереробних підприємств», – зазначив Худик.

Міністр, проте, додав, що наразі на Прип’ятському прогині виявлено близько 100 родовищ нафти і 60 з них вже перебуває в розробці. Крім того, ведеться робота з виявлення нових родовищ нафти.

«У голови держави відбулася розмова про модернізацію нашого НВЦ по геології і розширенню географії пошуку нафти. Я впевнений, що дорожня карта буде підготовлена ​​і зможе допомогти і розширити географію, і знайти нові родовища нафти», – заявив він.