2020-12-15

Банк Намібії переглянув оцінку скорочення алмазного сектора

Банк Намібії тепер очікує, що протягом 2020 року алмазодобувний сектор країни в реальному вираженні скоротиться на 14,7 %. 

Центральний банк заявив у своєму останньому оновленні економічного прогнозу, що пророковане скорочення на 14,7 % в 2020 році ліпше в порівнянні з більш глибоким скороченням на 24,7 %, пророкованим у серпні 2020 року.

«Перегляд заснований на останніх оцінках виробництва, в рамках яких очікується, що видобуток буде продовжено протягом 2020 року, незважаючи на проблеми, пов'язані з продажом», - йдеться в повідомленні центрального банку.

Спад в алмазодобувному секторі Намібії цього року пов'язаний з падінням світового попиту, що збільшується перебоями в логістиці, позначається на проведенні аукціонів з причини обмежень на поїздки і локдаунів по всьому світу, викликаних спалахом COVID-19.

«Діаманти є предметами розкоші, і споживачі протягом 2020 року зосередили більше уваги на предметах першої необхідності, оскільки на їхні доходи негативно вплинули зниження заробітної плати, скорочення штатів і уповільнення ділової активності», - заявив Банк Намібії.

Namdeb Holdings, спільне підприємство уряду Намібії і De Beers, зареєструвало зниження видобутку алмазної сировини на 43 %, до 200 000 каратів, у третьому кварталі 2020 року, оскільки морський флот компанії, що проводить видобуток алмазів, призупинив виробництво протягом частини кварталу, що відображало зниження попиту, а одне судно було поставлено в док для планового обслуговування на цей період.

Банк Намібії очікує, що місцева алмазна промисловість в наступному році продемонструє помірне відновлення з темпами зростання в 2,8 %. Згідно з прогнозами, у 2022 році галузь зросте на 16,9 %. Фактори, які сприятимуть її відновленню, не вказуються.