2021-04-26

Багаторічні перспективи в галузі "зеленої" енергетики вбачає Credit Suisse

За даними Credit Suisse, наразі все більше політиків у всьому світі беруть на себе зобов'язання по досягненню цілей за викидами вуглецю, що свідчить про настання найвдалішого часу для компаній, що займаються поновлюваними джерелами енергії (ВДЕ). Енергетичний перехід означає відмову від викопних видів палива і перехід до екологічно чистих альтернатив.

«Я дуже оптимістично налаштований щодо поточних ринкових умов для бенефіціарів енергетичного переходу», - сказав Фінеас Гловер, голова відділу екологічних, соціальних та управлінських досліджень (ESG) інвестиційного банку в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

«Ми знаходимося на початку, можливо, багаторічної, інвестиційної можливості в енергетичний перехід», - сказав він в інтерв'ю CNBC.

Гловер зазначив, що сьогодні на країни, які поставили перед собою мети з досягнення вуглецевої нейтральності, припадає понад 60 % викидів в порівнянні з приблизно 23 % роком раніше. 

Натомість Керролл Маффет, виконавчий директор некомерційного Центру міжнародного екологічного права, сказав, що перехідний період занадто розтягнутий в часі і що деякі стратегії з декарбонізації фактично залежать від збільшення використання викопного палива.

Ця політика зазвичай «в значній мірі покладається на неперевірені і потенційно дуже небезпечні стратегії вилучення вуглецю, які покликані змусити вуглекислий газ зникнути чарівним чином, - сказав він. - Ми спостерігаємо це в США, особливо в контексті пропонованих великих інвестицій в уловлювання та зберігання вуглецю».