2020-08-04

Avellana Gold завершила 3D-модель верхньої частини розрізу Мужіївського родовища

Компанія Avellana Gold завершила комп'ютерне моделювання верхньої частини розрізу Мужіївського родовища, представленого складними золоторудними тілами штокверкового типу із вкрай нерівномірним розподілом металу. Про це повідомила GEOnews.com.ua прес-служба Avellana Gold. Основне завдання для виконання 3D-моделі — максимально достовірно підрахувати кількість запасів різних руд, залишених в надрах попереднім надрокористувачем, який видобував у 2000-2006 роках.  Також важливо було визначити якість руд та можливість їх видобутку.  

Для побудови об'ємної моделі було створено базу первинних геологічних даних, до якої увійшли результати опробування підземних гірничих виробок, пройдених в процесі розвідки родовища в 1974-1990 роках, а також дані підземного буріння всіх часів. Всього до бази даних увійшло понад 20 тисяч. проб.

На підставі геолого-економічної оцінки запасів фахівці компанії розраховували необхідний мінімально-промисловий вміст золота, який би забезпечив всі операційні витрати на видобування та збагачення руд.   

«Компанія виконала експериментальне блок-моделювання, завдяки якому створила необмежену блок-модель, в якій відстань пошуку в горизонтальній площині становила 25 м, а у вертикальній — 50 м.   Інтерполяція вмістів  обмежувалась блоками з вмістом 0,5 г/т», - розповів головний геолог компанії Avellana Gold Микола Гожик. 

У результаті моделювання встановлено, що за межами видобутого простору   залишились значні запаси бідних, некондиційних руд, оскільки попереднє підприємство  видобувало багатші руди. Отримані результати підтвердили розповсюдження зруденіння на глибину і економічну доцільність їх видобутку.

Для видобутку залишених запасів оцінюється можливість застосування комбінованої системи за умови застосування різних способів закладки виробленого простору. 
Наразі компанія Avellana Gold чекає на зняття карантинних обмежень, щоб прийняти міжнародних партнерів для проведення ними оцінки та підтвердження виконаних розрахунків.

Довідка. 

Avellana Gold Ltd. - міжнародна інвестиційна компанія, заснована громадянином США Брайаном Чарльзом Севеджем. У компанії зібрана команда міжнародних професіоналів з більш ніж 100-річним сукупним досвідом у галузі видобування, відомими за реалізацією проектів у Канаді, Республіці Конго, Республіці Гвінея, Казахстані, Бразилії, Туреччині та Узбекистані.

Компанія Avellana Gold працює в Україні з 2016 року та інвестує в розробку родовищ поліметалічних руд на Закарпатті. У селі Мужієво побудували збагачувальну фабрику та почали реалізовувати екологічний проект. Попередня компанія, яка працювала на цьому об'єкті, залишила після себе небезпечні для екології відвали. Avellana Gold взяла на себе зобов'язання очистити ці відвали, а також здійснити рекультивацію й озеленення території родовища. Вилучений гравітаційним способом концентрат будуть переробляти, а після переробки від руди з важкими металами залишиться тільки перемолотий продукт – фактично пісок.