2021-06-24

Audi повністю перейде на електромобілі до 2032 року

Останнім оснащеним двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ) автомобілем марки Audi стане наступне покоління повнорозмірного кросовера Audi Q8. Його представлять у 2026 році. Про це повідомляється на Enkorr

Після цієї дати якийсь час німці продовжать продавати ДВЗ-моделі, але наступного покоління у них вже не буде, і після закінчення життєвого циклу ці автомобілі поступово підуть з ринку. Від найкомпактнішого Audi A1 німці, швидше за все, відмовляться повністю, так як в рамках концерну VAG існує багато більш вдалих конкурентів в особі моделей VW Polo, Seat Ibiza і Skoda Fabia.

У той же час лінійки седанів A3, A4, A5 і A6 залишаться в портфоліо автовиробника, але будуть переведені на електричну платформу під час планового оновлення до наступного покоління.

На електричний привід також будуть переведені всі кросовери Audi серії Q. Власне кажучи, цей процес вже почався - досить згадати існуючі моделі Audi e-tron / Audi e-tron Sportback і Audi Q4 e-tron / Q4 Sportback e-tron, а також Audi Q6 e-tron / Q6 Sportback e-tron, що готується до виходу на світові ринки у 2022 році.

Німецький бренд відмовився від розробки і виробництва «м'яких» гібридів - Audi перетворюватиме свої «нафтові» моделі відразу на батарейні електромобілі.

У компанії також не планують витрачати кошти на розробку нових ДВЗ. Їх лише оновлюватимуть для відповідності новим нормам шкідливих викидів.