2021-06-10

Асоціація газодобувних компаній стала членом галузевого об’єднання роботодавців

Асоціація газодобувних компаній України стала асоційованим членом Всеукраїнського галузевого об’єднання «Федерація роботодавців нафтогазової галузі». Про це повідомляє OilPoint із посиланням на сайт Асоціації.

«Об’єднання зусиль на шляху до сприяння розвитку газодобувної галузі дозволить досягти кращих результатів і наблизить Україну до енергонезалежності. А це – один із пріоритетів не лише для нафтогазової галузі, а й економіки країни в цілому», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, спільними зусиллями організації продовжать роботу над важливими ініціативами для розвитку вітчизняного газовидобутку, а саме поліпшення регуляторного середовища, надання податкових стимулів для нафтогазовидобувного сектора, незмінності правил гри, залучення нових інвестицій і забезпечення енергетичної безпеки нашої держави.

Голова Федерації роботодавців нафтогазової галузі Віталій Щербенко зазначив, що Україна має хороший потенціал для подальшого розвитку газовидобутку.

Асоціація газовидобувних компаній України об’єднує 9 найбільших газовидобувних підприємств України державної та приватної форми власності. Спільно компанії Асоціації видобувають 93 % українського газу, створюють понад 26 тисяч робочих місць та забезпечують 5 % надходжень до державного бюджету.