2016-03-11

Анонс: Український газовий інвестиційний форум ’16

23 березня 2016 року в готелі "InterContinentalKyiv", м. Київ відбудеться Український газовий інвестиційний форум ’16 під патронатом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Організатор Форуму – компанія A7 CONFERENCES, Cпіворганізатор – Dentons, Стратегічний партнер – Асоціація газовидобувних компаній України. Це перший міжнародний газовий форум з акцентом на інвестиційні можливості українського газового ринку.

Мета Форуму – створити професійну комунікаційну платформу для відкритого публічного обговорення між представниками державних і міжнародних організацій, а також українських компаній, з метою вийти на новий рівень розвитку газового ринку України.

У Форумі візьмуть участь Володимир Демчишин, Міністр енергетики та вугільної промисловості України, Ганна Вронська, в.о. Міністра екології та природних ресурсів України,Юлія Ковалів, Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України, Іван Плачков, Президент Асоціації газовидобувних компаній України, Міністр енергетики та вугільної промисловості України (2005-2006), Ольга Бєльковата інші.

"Щоб активізувати механізми, закладені в цей закон, потрібно прискорити реформування газового ринку", - зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин. За його словами, Міністерство прагне демонополізувати цей сегмент і найближчим часом створити такі умови, щоб жоден його учасник не зловживав своїм монопольним становищем. Реформування газового ринку передбачає відокремлення транспортування, видобування та постачання газу, а також стимулювання конкуренції на ринку власного видобування та імпорту газу. Нині Міненерговугілля працює над реструктуризацією ринку газу і створенням відповідної нормативно-правової бази.

Детальніше - на веб-сайті "Українські новини".