2015-02-04

Анонс: Прес-конфереція представників профспілок торфодобувної промисловості України

5 лютого 2015 року об 11-30 у прес-центрі Національної спілки журналістів України (м. Київ, вул. Хрещатик, 27А, 2-й пов.) відбудеться прес-конференція топ-менеджменту та представників профспілок торфодобувної промисловості України.

Торфодобувну галузь України «лихоманить». Створений майже 8 років  тому для координації роботи учасників,  державний концерн «Укрторф» мав працювати за принципом єдиного технологічного процесу, пов’язаного з видобуванням та переробкою торфу, спрямованим на забезпечення створення сприятливих умов для зміцнення їх матеріально-технічної бази, підвищення ефективності виробництва та конкурентоспроможності продукції на ринку, збільшення прибутку від реалізації спільних проектів, оптимізації інвестування, формування та реалізації єдиної науково-технічної політики, налагодження ефективних зв’язків у галузі видобування та переробки торфу, виконання державних програм і державних замовлень тощо. На сьогодні ж реалії торфодобувників –безробіття, корупція та рейдерство. Принаймні, лише про це кричать у пікетах під ледь не всіма офісами «Укрторфу» працівники галузі і профспілкові активісти, вимагаючи роботи і виплати зарплат.

Учасники прес-конференції мають намір обговорити роботу та перспективи розвитку підприємств торф’яної галузі; приватизацію торфовидобувних підприємств; законодавче вирішення питань відведення земель для  видобування торфу підприємствами ДК «Укрторф»; питання кадрової політики на підприємствах торфодобувної галузі.

У рамках конференції трудових колективів торфовидобувних підприємств України із медіа спілкуватимуться генеральний директор ДК «Укрторф» Андрій ОЗЕРЧУК, перший заступник ДК «Укрторф» Артур МІНАЄВ, директор ДП «Волиньторф» Іван КИРИЧИК, голова первинної профспілкової організації НПГУ ДП «Волиньторф» Аліна БАЗАРНОВА, голова первинної профспілкової організації НПГУ ДП «Чернігівторф» Андрій ЗАЙКОВ,  голова первинної профспілкової організації НПГУ ДП «Смигаторф» Валерій ОНИЩУК, голова Конфедерації вільних профспілок України і Незалежної профспілки гірників України Михайло ВОЛИНЕЦЬ.

Запрошено міністра енергетики  та вугільної промисловості України Володимира ДЕМЧИШИНА.

Акредитація: 093-566-3443  (Ігор Куценко)