2014-11-13

Андрій Мохник заявив про складання повноважень

12 листопада 2014 року в прес-центрі Кабінету Міністрів України Міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник разом з Віце-прем’єр-міністом України Олександом Сичем і Міністом аграрної політики та продовольства України Ігоем Швайкою офіційно заявили про складання своїх повноважень як членів уряду.

Відповідні заяви вже зареєстровано. Номер заяви Андрія Мохника - №210527 від 12.11.2014 р.

Так само, у зв’язку з оголошенням результатів позачергових парламентських виборів та формуванням нової коаліції, складають повноваження голови обласних та районних державних адміністрацій, члени ВО «Свобода».

Виступаючи перед журналістами Олександр Сич заявив: «Після перемоги Революції гідности ми як учасники коаліції проти режиму Януковича взяли на себе спільну відповідальність за долю країни, увійшовши до складу уряду та до виконавчих органів влади. Вважаємо, що це був рішучий державницький крок, оскільки Україна опинилася на межі існування. Ми виконали своє завдання та в умовах війни втримали під контролем ситуацію в країні».

Урядовці наголосили що після завершення позачергових парламентських виборів уся відповідальність за політичну та соціально-економічну ситуацію в державі лягає на учасників майбутньої парламентської коаліції, позаяк ВО «Свобода» не має фракції у Верховній Раді України, а отже не може бути суб’єктом створення відповідної коаліції. «Застерігаємо їх від зради ідей Революції гідности задля задоволення власних, а не державних, інтересів. Вимагаємо практичної реалізації «Програми захисту українців», яка стала основою вимог Революції гідности».

Наразі члени Кабінету Міністрів України будуть виконувати свої обов’язки в межах чинного законодавства.