2021-04-26

Amazon став найбільшим покупцем «зеленої» електроенергії

Американська компанія Amazon інвестує в 9 ВДЕ-проєктів та стає найбільшим у світі покупцем «зеленої» електроенергії.  Про це повідомляє ExPro, із посиланням на заяву компанії від 19 квітня 2021 року.

«Сьогодні Amazon анонсувала 9 нових проєктів в сфері вітрової та сонячної енергетики в США, Канаді, Іспанії, Швеції та Великобританії», - наводить ExPro цитату з повідомлення компанії Amazon.

Наразі у компанії є 206 проєктів в галузі відновлюваних джерел енергії по всьому світу (в тому числі 71 проєкт вітрової та сонячної енергетики та 135 дахових сонячних станцій на об'єктах по всьому світу, що будуть виробляти електроенергію потужністю 8,5 ГВт глобально).

«Amazon продовжує збільшувати свої інвестиції у відновлювані джерела енергії в рамках своїх зусиль з виконання «кліматичної обіцянки» - нашого зобов'язання по досягненню вуглецевої нейтральності до 2040 року», - сказав Джефф Безос, засновник і генеральний директор Amazon. 

«Багато підрозділів нашого бізнесу вже працюють на відновлюваних джерелах енергії, і ми очікуємо, що до 2025 року весь Amazon буде забезпечуватися відновлюваними джерелами енергії - на п'ять років раніше нашої початкової мети - 2030 року», - додав Безос. 

Amazon тепер є найбільшим корпоративним покупцем «зеленої» е/е у світі, маючи в розпорядженні більш ніж 2,5 ГВт потужностей ВДЕ.