2016-03-24

5 млн. гривень ПАТ «Укргазвидобування» спрямує на розвиток соціальної інфраструктури у Львівській області

5 млн. грн. ПАТ «Укргазвидобування» витратить на покращення інфраструктури та капремонт об`єктів соціальної сфери в регіонах своєї діяльності у Львівській області. Це передбачає підписана 23 березня соціальна угода між компанією та Львівською ОДА, яка буде діяти протягом 2016 року.

Співпраця між газовидобувниками та місцевими громадами надзвичайно важлива для розвитку західного нафтогазового регіону, зокрема Львівщини, оскільки 85% газу з місцевих родовищ вже вибрано. Деякі родовища виснажені до 96% , але досі знаходяться в експлуатації. Збільшення ресурсної бази (розвіданих запасів газу) в області ледве перевищує видобуток, хоча за стандартами розвинутих країн розвідані запаси повинні бути більші за видобуток в 3-5 разів.

Збільшити видобуток газу в Львівській області, а також створити нові робочі місця, залучити інвестиції, збільшити податки, можливо тільки через виділення та розвідку нових ділянок.

Як зазначив під час підписання Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко: «Укргазвидобування завжди відчувало підтримку не тільки місцевих громад, де ми безпосередньо працюємо, але і місцевої влади. Цього року ми просимо Львівську ОДА сприяти в виділенні 6 ділянок для пошуку природного газу і сподіваємося на позитивне рішення. Наше співробітництво дозволить досягти спільної мети – енергетичної незалежності країни, зростання добробуту наших громадян, впевненості в майбутньому.»