2011-11-01

1 листопада Микола Злочевський на Міжнародній Чорноморській конференції виступить з ініціативою створення Зеленого кільця Чорного моря

1 листопада 2011 року у м. Одеса під час Міжнародної Чорноморської наукової конференції з питань морського довкілля Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський виступить ініціатором створення Зеленого кільця Чорного моря – Green Ring of the Black Sea як подальшого розвитку Всеєвропейської екомережі та Смарагдової мережі Ради Європи. Кінцевою метою створення Green Ring of the Black Sea є поетапне  наближення до введення природоохоронного режиму на 10% морських прибережних територій Чорного моря.

До ініціативи входять декілька пунктів, серед яких створення протягом 10 років 10 нових великих прибережних природоохоронних території в Чорноморському регіоні, розроблення та впровадження економічного механізму для забезпечення підтримки природоохоронних територій інвесторами та інше.

Довідково: Міжнародна Чорноморська наукова конференція з питань морського довкілля організовується раз на два роки Комісією із захисту Чорного моря від забруднення, яка є керівним органом Конвенції про захист Чорного моря від забруднення.

Міжнародна Чорноморська наукова конференція з питань морського довкілля проводиться за участю провідних науковців країн – Договірних сторін Конвенції про захист Чорного моря від забруднення (Болгарії, Грузії, Російської Федерації, Румунії, Туреччини, України), ЄС, чорноморських неурядових громадських організацій, організацій-донорів з метою обговорення нагальних екологічних проблем Чорного моря та пошуку шляхів їх вирішення, задля обміну досвідом та передовими науковими технологіями.

Попередня Міжнародна чорноморська наукова конференція проводилась у жовтні 2008 року у м. Софія, Болгарія.

Цьогорічна конференція в м. Одесі організовується і проводиться Мінприроди спільно з Комісією із захисту Чорного моря від забруднення.

Урядовий портал