Представники України та Республіки Молдова обговорили стан транскордонної ріки Прут

🇺🇦🤝 🇲🇩15 жовтня 2024 року відбулося онлайн-засідання Робочої групи з управління водними ресурсами річки Прут у рамках виконання Угоди між Урядами України та Республіки Молдова про спільне використання та охорону прикордонних вод.

🌊 Під час зустрічі представники обох країн обговорили ключові питання, пов’язані з управлінням водними ресурсами транскордонної ріки. Детально зупинились на одному з головних завдань – стану вод річки Прут. Учасники Робочої групи поділились своїми висновками щодо результатів вимірювань проб води за попередній рік, обговорили питання роботи лабораторій та їх напрацювання.

📔 Також на засіданні Робочої групи йшлося про діяльність басейнових рад, оновлення та реалізацію планів управління річковими басейнами та планів управління ризиками затоплення. На завершення Сторони обмінялися інформацією щодо проєктів з управління водними ресурсами річки Прут, які сьогодні реалізовуються у кожній з обох країн.

Під час засідання було вирішено низку важливих питань:

✅ Підготовлено та погоджено Звіт щодо виконання Плану роботи на 2023-2024 роки.

✅ Узгоджено проєкт Регламенту моніторингу вод, що дозволяє ефективніше реагувати на надзвичайні забруднення на прикордонних водах.

✅ Представлено План роботи Робочої групи на 2024-2025 роки, що включає подальші кроки з управління водними ресурсами та збереження біорізноманіття.

✅ Обговорено екологічну ситуацію на річці Драдіште та впровадження проектів, спрямованих на відновлення водних ресурсів ріки Прут.

✅ Також було погоджено Графік відбору проб води на 2025 рік

Наступна зустріч Робочої групи запланована на вересень 2025 року у м. Чернівці.