Держгеонадра перевірять витрати шести УРП

Джерела NADRA.INFO в центральних органах влади і на ринку надрокористування повідомляють, що протягом вересня 2024 р. – січня 2025 р. Державна служба геології та надр України планує здійснити низку перевірок правильності визначення витрат Інвесторів, які підлягають відшкодуванню Державою на виконання Угод про розподіл продукції.

Зокрема, планується перевірити витратну частину УРП у межах таких ділянок:

  • Балаклійська (інвестор – АТ «Укргазвидобування»*);
  • Бузівська (АТ «Укргазвидобування»);
  • Берестянська (АТ «Укргазвидобування»);
  • Іванівська (АТ «Укргазвидобування»);
  • Угнівська (ТОВ «Велл Ко»**);
  • Юзівська (Шелл Експлорейшн Енд Продакшн Юкрейн Інвестмент***, ТОВ «Надра Юзівська»****).

Перевірка на обʼєктах Інвестора за Угодою Угнівська (у Львівській та Івано-Франківській областях) має бути проведена у вересні-жовтні 2024 р.. На обʼєктах Укргазвидобування (у Харківській, Львівській областях та в м. Київ) – у жовтні-грудні 2024 р.. Перевірку Інвестора за угодою Юзівська планується здійснити в Києві у січні 2025 р..

Як повідомляють джерела, для цілей підтвердження правильності визначення витрат, що підлягають відшкодуванню, Держгеонадра ініціювали створення комісій, до яких, як очікується, можуть увійти представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства енергетики України, Державної аудиторської служби України, Державної служби України з питань праці, Державної податкової служби – саме до цих центральних органів виконавчої влади у серпні Держгеонадра надіслали відповідні листи з проханням делегувати представників.

Докладніше – на сайті NADRA.INFO.