Дайджест

2019-09-19

Голова Держгеонадр відверто поспілкувався з учасниками ENERGY CLUB стосовно прозорості надрокористування

Державна служба геології та надр України

Всі ми знаєм, що є єдиний документ, який чітко регулює питання надрокористування -це Кодекс про надра. За 2 роки ми тричі готували проект Кодексу і подавали Міністерству охорони природи на погодження, але знаходились підстави «завертати» його з тих чи інших причин. Останній раз, коли ми подавали Кодекс про надра, це був березень поточного року. Наш Кодекс вже мав близько 150 статей, в які входили ті постанови, які дуже часто міняють середовище. Фактично раз на 2-3 місяці може змінюватись порядок отримання, а цей процес не задовольняє ні надрокористувачів, ні інвесторів, в тому числі й Держгеонадра. Ми намагались максимально чітко прописати всі позиції поводження як з геологічною інформацію, так і з геологічним вивченням, отриманням спецдозволів.

2019-09-11

Ключові люди: Які групи впливу є у владі Зеленського

Призначення на ключові посади в уряді та силових органах загалом вже здійснено. Які центри впливу представляють нові призначенці?

Ігор Петренко, Depo.ua, 11 вересня 2019

...Міністр оборони Андрій Загороднюк має у своєму досьє запис про роботу в нафтогазовому концерні "Надра", який належав його батьку (зараз перейменована на Discovery Drilling Equipment і виробляє бурові установки). У 2015-2018 Андрій Загороднюк очолював Проектний Офіс Реформ Міністерства оборони. В липні президент призначив Загороднюка членом Наглядової ради концерну "Укроборонпром". Батько міністра Павло Загороднюк – відомий бізнесмен у сфері геології та геодезії, колишній голова Спілки геологів України. Був радником прем’єра Микола Азарова. З весни 2019 року увійшов до наглядової ради "Укрнафти", близької до мільярдера Ігоря Коломойського. На цій підставі нового міністра оборони зараховують до сфери впливу дніпропетровського олігарха. Хоча це досить відносно, адже прямий зв’язок Загороднюка-молодшого з демонізованим Коломойським поки не прослідковується...

<< | < | 14 | > | >>