АМКР сплатив штраф за викиди під час червневої аварії

Металургійний комбінат “АрселорМіттал Кривий Ріг” погодився з претензіями з боку Державної Екологічної Інспекції України щодо порушень, які спричинили викиди забруднюючих речовин в атмосферу, та сплатив понад 10 мільйонів гривень штрафів. Про це повідомила заступниця голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради Олена Криворучкіна на своїй сторінці у Фейсбук.

“За результатами перевірки Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу підприємство отримало претензії, пов’язані з неорганізованими або наднормовими викидами забруднюючих речовин на загальну суму 10 190 187 грн. Підприємство визнало свою вину, а гроші в повному обсязі вже надійшли до бюджету”, – заявила Олена Криворучкіна.

Також нардеп зазначила, що за результатами перевірки коксохімічного виробництва виявлено 18 видів порушень, за кожним з яких визначено різні терміни усунення, максимальний з яких складає 5 місяців з дня винесення акту перевірки.

Як повідомлялося раніше, на коксохімічному заводі “АрселорМіттал Кривий Ріг” через аварію у червні було проведено позапланову перевірку комісією Державної екологічної інспекції Придніпровського округу. В результаті перевірки були виявлені масові порушення.