Волинські школярі під час експедиції копали бурштин і досліджували воду

На початку вересня 20 школярів долучилися до геолого-екологічної експедиції на базі КП «Волиньприродресурс», повідомляють "Волинські новини". Юні науковці з Луцької громади, Ківерців, Підгайців та Прилісного досліджували корисні копалини в межах освітнього проєкту «Моя аксіома нескінченності».

Під час експедиції слухачі Малої Академії наук мали змогу побачити, як працює найбільше гірничовидобувне підприємство області. Учасники самостійно копали бурштин, брали зразки грунту і води для досліджень.

«Мали на меті допомогти школярам зорієнтуватися у виборі теми для наукової роботи і показати багатство волинського краю. Також долучилися науковці з національного центру МАН. У нас влаштовують чимало екологічних та науково-дослідницьких конкурсів, у яких сьогоднішні учасники експедиції зможуть узяти учать», – зазначила Волинської обласної МАН Тетяна Михалюк, додавши, що зараз відкрито реєстрацію на навчання для нових слухачів. 

Після повернення школярі продовжили працю в стінах ЛНТУ. Там вони заміряли привезені зразки води. Далі на слухачів МАН чекає клопітка, але захоплива робота над власними дослідженнями. А за участь в експедиції всі отримали пам'ятні сертифікати.

Проєкт «Моя аксіома нескінченності» реалізовують на Волині вже не вперше. Також подібні поїздки Мала академія наук проводить в інших областях України, відвідуючи місця, багаті на рослинність та копалини. Із вересня Волинське відділення запрошує школярів на навчання за різними напрямами, щоб розвивати захоплення учнів.

Фото – тут.