У нацпарку провели школу природоохоронника

У нацпарку «Слобожанський» відбувся щорічний природоохоронний захід «Школа природоохоронника – 2024» в рамках проєкту “Школа екологічного волонтерства» Участь у школі взяла активна молодь, яка представляла Краснокутську територіальну громаду Харківщини.

Цього року школа природоохоронника проходила в екологічному дослідницькому центрі та новоствореному екологічному класі, тому всі лекції та практичні заняття відбувалися з повноцінним поринанням в атмосферу дикої природи.

Які ж теми досліджували юні охоронці природи?

• Як попереджувати та виявити порушення природоохоронного законодавства на територіях природно-заповідного фонду.

• Що таке браконьєрство, яким воно буває та як реагувати на виявлені факти.

• Єдині державні знаки та аншлаги на території об’єктів природно-заповідного фонду України.

• Які бувають об’єкти природно заповідного фонду – їх категорії, види та способи охорони.

• Все про Червону книгу України.

• Мапи в природоохоронній діяльності: як ефективно використовувати мапи на смартфоні.

• Рекреаційна діяльність в природоохоронній діяльності. Як відпочивати, взаємодіяти з туристами та організувати безпечне для природи дозвілля.

Окрім цього учасники заходу долучилися до практичних занять та майстер-класів, познайомилися з рослинним та тваринним світами нацпарку «Слобожанський», пройшовши екологічною стежкою «До торф’яних боліт».

Проєкт реалізується Green Art Tour – Громадська організація завдяки підтримці Посольства Республіки Словенія в Україні Veleposlaništvo Slovenije v Kijevu – Посольство Словенії в Києві та Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Словенія Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve RS / Slovenian Ministry of Foreign and European Affairs.