«Такром» та «Нафтогазсила» нададуть УГВ послуги освоєння свердловин азотно-компресорним обладнанням

ТОВ «Такром Україна» та ТОВ «Нафтогазсила» перемогли в тендері АТ «Укргазвидобування» (УГВ) на надання послуг з освоєння свердловин за допомогою комплексів азотно-компресорного обладнання, передає ExPro. 19 серпня УГВ повідомило про намір укласти договори з вищенаведеними компаніями.

Загалом, тендер складався з двох лотів. У першому лоті єдиним учасником була «Такром», яка і перемогла з пропозицією 22,812 млн грн (з ПДВ). У другому лоті змагалися «Такром» та «Нафтогазсила», яка перемогла з пропозицією 23,191 млн грн (з ПДВ). Таким чином, загальна вартість послуг складатиме 46 млн грн (з ПДВ).

«Укргазвидобування» має намір отримати послуги із залученням комплексу азотно-компресорного обладнання кріогенного типу для закачування газоподібного азоту у свердловини під тиском з метою їхнього освоєння і виведення на режим експлуатації у 2024р.

«Такром» надасть послугу в обсязі 60 свердловино-операцій, а «Нафтогазсила» – 61 свердловино-операції. Обидві компанії надаватимуть послуги на території Полтавської, Харківської, Дніпропетровської, Сумської та Чернігівської областей. Строк надання послуг – до кінця 2024р.

ТОВ «Такром Україна» (керівник: Олександр Січінава, кінцевий бенефіціар – Хеннінг Бартельс через Tacrom Drilling SRL (Румунія)) – представник міжнародної сервісної нафтогазової компанії Tacrom, що спеціалізується в наданні послуг з інтенсифікації видобутку вуглеводнів, зокрема, з ГРП, колтюбінгу й азотними установками, та в свою чергу входить до міжнародної групи компаній KATT GmbH.

ТОВ «Нафтогазсила» (керівник: Роман Акімов, кінцевий бенефіціар – Рінат Ахметов) – сервісна компанія, що входить до Групи ДТЕК, заснована у червні 2023р. Тендер УГВ з освоєння свердловин азотно-компресорним обладнанням є другим тендером, в якому взяла участь та перемогла «Нафтогазсила». Раніше компанія також вигравала тендер УГВ на ремонт свердловин (червень 2024р).