Азербайджан і Чехія підписали угоду про співпрацю в сфері енергетики

Між Азербайджаном і Чехією 30 вересня підписано угоду про співпрацю в області енергетики, повідомляє Trend із посиланням на міністерство енергетики Азербайджану. 

До церемонії підписання між міністром енергетики Азербайджану Парвізом Шахбазовим і міністром закордонних справ Чехії Якубом Кулганеком відбулася зустріч. Шахбазов, зокрема, зазначив, що розширення «Південного газового коридору» відкриє шлях до співпраці в області низьковуглецевої економіки. Міністр також надав інформацію про проєкти, що реалізуються в Азербайджані, в галузі відновлюваної енергетики загальною потужністю 700 МВт, за якими планується провести аукціон, і запросив чеські компанії взяти участь в цьому процесі.

Міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек також зазначив, що енергетична співпраця зіграла важливу роль в розвитку стратегічного партнерства між двома країнами. Він наголосив на важливості оцінки наявних можливостей бізнес-співтовариств його країни.

Після обговорень Шахбазов та надзвичайний і повноважний посол Чехії в Азербайджані Мілан Екерт підписали документ про співпрацю в сфері енергетики.

Угода передбачає розширення двостороннього співробітництва в галузі енергетики, нафти і газу, нафтохімії, відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), а також біоенергетики, і налагодження зв'язків між відповідними господарюючими суб'єктами відповідно до національного законодавства обох країн. Також висловлюється підтримка реалізації спільних енергетичних проєктів з третіми країнами.