Міндовкілля та UNICEF Ukraine визначили пріоритети співпраці

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук та голова Представництва UNICEF в Україні Мунір Мамедзаде обговорили важливі теми екологічного порядку денного в Україні та домовилися посилити співпрацю за низкою напрямків.

«Водозабезпечення є однією з топтем нашого діалогу з партнерами. Для UNICEF ця тема є одним з головних фокусів. Нещодавні події навколо забруднення росіянами Сейму та Десни також стали предметом взаємодії між українськими фахівцями та UNICEF. Домовилися продовжити нашу співпрацю згідно з підписаним у липні цього року меморандумом та розширювати наші дії у сфері водної політики», – повідомила Світлана Гринчук.

За її словами, вони з паном Муніром погодилися щодо важливості залучення молоді до просування довкіллєвої адженди та створення молодіжної ради при Міндовкіллі. Саме молодь є носієм найпрогресивніших поглядів на майбутнє. Крім того, для нових реалій “зеленого” відновлення нам потрібно дуже багато експертів у сфері захисту довкілля, тож важливо заохотити молодь до отримання екологічної освіти за допомогою спільних промокампаній.

Очільниця Міндовкілля подякувала Представництву UNICEF в Україні за колосальний внесок у порядок денний в Україні та особисто Муніру Мамедзаде за сильну позицію: «Робимо все можливе для того, щоб прокласти дорогу в краще майбутнє для молоді».