Міндовкілля запрошує вчителів взяти участь у конкурсі «Урок з екологічного маркування»

10 жовтня 2024 року, – Всесвітній день  екологічного маркування. До цієї події Міндовкілля спільно з ВГО «Жива планета» та Міносвіти оголошують початок проведення конкурсу  «Урок з екологічного маркування» серед вчителів України.

«Урок з екологічного маркування» – це національний конкурс створений для підтримки творчої праці вчителів, популяризації їх педагогічних здобутків із формування екологічної компетентності учнів на тему «Екологічне маркування».

Хто може взяти участь: педагоги загальноосвітніх навчальних закладів та гуртків – громадяни України незалежно від освіти, фаху, стажу і віку, які вчасно виконали конкурсне завдання і подали його опис на розгляд Конкурсної Комісії.

Детальні умови конкурсу можна знайти на освітній платформі «Екологічна безпека та сталий розвиток» у розділі Урок з екологічного маркування.

Завдання потрібно виконати до 15 грудня 2024 року.

Від учасників конкурсу – вчителів очікується активне залучення учнів до теми екологічного маркування. Реалізовані заходи мають не лише поширювати знання про екологічне маркування, а й сприяти формуванню в учнів практичних навичок сталого споживання та екологічної відповідальності.

Також вчителі, які бажають взяти участь в конкурсі, можуть долучитися до онлайн-семінарів:

16 жовтня (16:00-17:30) — «Екологічне маркування – Частина 1»

20 листопада (16:00-17:30) — Екологічне маркування – Частина 2»

Під час семінарів учасникам розкажуть деталі про номінації, план і умови участі. Участь в семінарах не є обов’язковою для участі в Конкурсі.

Після заповнення Анкети Ви отримаєте посилання на ZOOM, яке важливо зберегти, адже за цим посиланням Ви можете підключатись на обидва навчальних семінари. Реєстрація обов’язкова і триває до 15 жовтня 2024 року.

Анкета для реєстрації участі в семінарах

Преміальний фонд для переможців Конкурсу в розмірі 80 000 грн – забезпечує ВГО «Жива планета». Кращі роботи фіналістів та переможців Конкурсу будуть опубліковані в методичному посібнику «Урок екологічного маркування». Урочисте вручення премій, призів і  дипломів відбудеться у січні 2025 року.