Curio Water запустять пілотну станцію з очищення стічних вод

Першу у Британії технологічну станцію для видалення мікрозабруднювачів зі стічних вод буде запущено в Бедфордширі вже цього року, пише Envirotec.

Проєкт належить експертам з водокористування Curio Water. Станція аналізуватиме зразки стічних вод навчальних та дослідницьких закладів, комерційних підприємств та гуртожитків.

Для очищення вод від хімії, антибіотиків, мийних засобів, мікропластику, пестицидів та інших мікрозабруднювачів використовуватимуться різні комбіновані технології, серед яких озонування, окислення (AOP), очищення активованим вугіллям (GAC), ультрафіолетове очищення тощо.

За словами розробників проєкту, станція наразі буде найбільш комплексним та політехнологічним очищувачем води від мікрозабруднювачів. Також Curio Water враховують вимоги майбутнього законопроєкту про воду від нового уряду Британії, який посилить правила водокористування щодо мікрозабруднювачів.

Протягом наступних дванадцяти місяців компанія планує побудувати ще десять станцій для водопровідних компаній, щоб аналізувати стічні води по всій Великобританії, використовуючи дистанційний моніторинг.