Як інформують про якість води у водоймах Оксфорда

На початку вересня екологічні благодійні організації Rivers Trust і Thames21 запустили портал Oxford Rivers, що в режимі онлайн інформує про стан місцевих річок та струмків Оксфорду та його околиць.

На одній карті об’єднані сповіщення про розлив неочищених стічних вод, вимірювання якості води, проведені Агентством з охорони навколишнього середовища та громадськими вченими, рівень води, попередження про повені, вимірювання бактерій у місцях для купання та рівень очищення стічних вод. Користувачі можуть збільшити масштаб і натиснути будь-яке з понад 2 000 місць, аби отримати інформацію або у реальному часі, або за останні три роки.

Раніше ці різноманітні джерела даних були доступні на різних веб-сайтах і до них було важко отримати доступ.

Керівник проекту Клер Робертсон сказала: «Якість води та здоров’я річок мають покращитися. Основними джерелами забруднення є сільське господарство та водна промисловість, а також зростаюча загроза від пластмаси та вічно хімікатів… Ми сподіваємося, що завдяки цьому порталу людям буде простіше вирішити, чи хочуть вони плавати, брати каное чи дошку для веслування в певний день чи ні».

Портал Oxford Rivers розроблено у рамках загальноєвропейського проєкту GOVAQUA, що є зальноєвропейським проектом, який співфінансується Європейським Союзом та UK Research and Innovation (UKRI).