КП «Маріупольводоканал» тягають по судах у справі 2020 року

Державна екологічна інспекція у липні 2024 року звернулася до Господарського суду Донецької області із позовом до КП «Маріупольводоканал», про стягнення збитків за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про захист довкілля.

В обґрунтування позовних вимог Інспекція посилається на виявлені при перевірці, що проходила з 26 травня по 08 червня 2020 року, порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища та завдану шкоду внаслідок скиду Водоканалом зворотних вод з перевищенням гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, що стало підставою для стягнення з відповідача заявленої суми збитків.

Водоканал не погодився з позовом, посилаючись на те, що акт за результатами перевірки складений з порушеннями; також зазначав про небажання Інспекції врегулювати спір без суду. Інспекція вважала доводи Водоканалу безпідставними та такими, що спростовуються матеріалами справи.

Суд вирішив задовольнити позовні вимоги Держекоінспекції про відшкодування збитків на користь держави, обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Донецької обласної державної адміністрації та фонду охорони навколишнього природного середовища Маріупольської міської ради Донецької області на загальну суму понад 400 тис грн.