Реалізація проєкту водогону для Миколаєва обійдеться у 8,8 млрд грн

До фінансування проекту водогону, який забезпечить питною водою Миколаїв,  будуть залучені донорські кошти, повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, під час робочої поїздки до Миколаївської області 26 вересня.

«Найважливіший виклик у Миколаєві — це доступ мешканців до питної води. Російські терористи зруйнували водогін Дніпро-Миколаїв, а потім підірвали Каховську ГЕС. Для Миколаєва знайшли технічне рішення — постачання води з річки Інгулець. Цього року Уряд виділив загалом 384 млн грн для фінансування стабільної подачі технічної води до Миколаєва цим шляхом», — підкреслив Глава Уряду.

Водночас Прем’єр-міністр наголосив, що довгострокове розв’язання зазначеної проблеми полягає в будівництві водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до обласного центру. Детальніше з даним проектом Денис Шмигаль ознайомився разом з головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом.

«Уряд затвердив відповідну програму. Є доручення Президента. Орієнтовна вартість реалізації проекту близько 8,8 млрд грн. Тепер доручаємо Міністерству розвитку громад та територій визначити джерела фінансування та за рахунок коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії розпочати роботи за принципом «Проектуй та будуй», — повідомив Прем’єр-міністр.

Крім того, він підкреслив, що уже є попередні домовленості з партнерами, зокрема з Європейським інвестиційним банком про залучення донорських коштів на цей проект.