2018-01-15

Завершено перший етап аудиту даних Міністерства енергетики

Експерт DiXi Group (в рамках проекту «Прозора енергетика»), спільно з експертами агенції журналістики даних ТЕКСТИ (у рамках проекту TAPAS) за підтримки USAID завершили перший етап аудиту даних Міністерства енергетики. У рамках першого етапу було проведено аудит Департаменту нафтогазового комплексу, а також Департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу. Період аудиту тривав з липня по грудень 2017 року.

Команда експертів проаналізувала всю отриману інформацію і підготувала адаптовані та доповнені форми наборів даних у відповідності до вимог Міжнародної хартії відкритих даних. Загалом розроблено 23 форми у форматі відкритих даних (open data), з них 15 для департаменту нафтогазового комплексу та 8 для департаменту ядерної енергетики та АПК. Також, 14 із адаптованих форм стосуються виконання положень нової редакції Постанови КМУ №835 щодо оприлюднення інформації у формі відкритих даних прийнятої 20 грудня 2017 року, згідно з якою перелік наборів МЕВП розширено з 4 до 47.

За результатами обговорення першого етапу аудиту, керівництвом Міністерством прийнято рішення схвалити результати, і перейти до другого етапу аудиту Департаментів.