2011-03-17

Володимир Семиноженко: 16-та антарктична експедиція розпочинає новий етап у вивченні шостого континенту

16 березня Голова Державного комітету з питань науки, інновацій та інформації України Володимир Семиноженко взяв участь у проводах зимівників 16-ої антарктичної експедиції.

«Сьогодні ми проводжаємо у далеку Антарктику вже шістнадцяту Українську антарктичну експедицію. Ця подія відбувається в ювілейний рік – рік відкриття Південного полюсу та 15-ліття підняття українського державного прапора в Антарктиці, - сказав він у своїй промові. – Завдання експедиції - наукове освоєння цієї унікальної природної лабораторії, крижаної скарбниці мінеральних, водних і біологічних ресурсів. Саме для цього Уряд нашої країни схвалив нову Державну цільову науково-технічну програму проведення досліджень України в Антарктиці на 2011-2020 роки. Тому робота 16-тої антарктичної експедиції розпочинає насправді новий етап у вивченні шостого континенту».

Володимир Семиноженко зазначив, що актуальними завданнями на найближчу перспективу є просування українських дослідників вглиб антарктичного континенту, вдосконалення і наукове переоснащення станції Вернадський, створення належної сезонної бази на континенті, освоєння нових сучасних технологій дослідження.

Він побажав черговій команді українських дослідників плідної наукової вахти, щасливої дороги і благополучного повернення додому.

Урядовий портал