2004-08-24

Вітчизняні технології для Бразилії

Конкретні проекти співпраці українсько-бразильських компаній обговорені вчора під час зустрічі Прем'єр-міністра України Віктора Януковича з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні Елдером Мартінсом де Мораенсом.

За його словами, вже відбувся ряд переговорів між українською компанією "Чорноморнафтогаз" і бразильською "Петробраз", яка володіє передовими технологіями щодо видобутку нафти з великих морських глибин. Він, зокрема, наголосив, що це питання розглядатиметься під час візиту Президента України Леоніда Кучми до Бразилії, який очікується у другій половині 2003 року, передає Укрінформ.

Другим масштабним проектом, над яким активно працюють фахівці обох країн, є створення спільного підприємства з виробництва в Бразилії газових турбін з використанням українських технологій.

Крім того, у жовтні 2002 року бразильська делегація провела в Україні переговори з представниками ВАТ "Мотор-Січ" та інших українських установ щодо створення спільного підприємства. Підготовка техніко-економічного обгрунтування діяльності цього підприємства має бути завершена в другому кварталі 2003 року та передана на розгляд урядів двох країн після відповідного дослідження бразильського ринку.