2020-09-09

Виробники сланцевої нафти США борються за нові федеральні дозволу

Виробники нафти, що працюють на основних сланцевих родовищах США, накопичують дозволу на буріння на федеральних землях напередодні листопадових президентських виборів. Вони побоюються, що перемога кандидата від демократів Джо Байдена призведе до припинення діяльності на родовищах, повідомляє Reuters.

Кількість федеральних дозволів на буріння нових свердловин в Пермському басейні, розташованому в Техасі і Нью-Мексико, за останні три місяці зросла приблизно на 80 %. 

Сланцева революція привела до збільшення видобутку нафти в США приблизно до 12 млн б / д в минулому році за рахунок ГРП. З екологічної точки зору ця технологія є спірною, оскільки має на увазі закачування води, піску і хімікатів в породу під високим тиском для відділення нафти і / або природного газу.

Станом на 24 серпня видобувні компанії отримали 974 дозволи на облаштування нових свердловин на федеральних землях в Пермському басейні в порівнянні з +1068 за весь минулий рік і 265 в 2018 р, свідчать дані Enverus.

Боротьба за нові дозволи ведеться всупереч слабким перспективам буріння і низькими цінами на нафту.

Згідно з даними нафтосервісної компанії Baker Hughes, кількість нафтогазових установок, буря нові свердловини, досягла в США рекордного мінімуму за 15 тижнів, а минулого тижня вона була на 71 % менше, ніж роком раніше. У зв'язку з цим аналітики не очікують різкого зростання бурової активності в короткостроковій перспективі.

Губернатор Нью-Мексико демократка Мішель Лухан Гриша заявила, що попросить про відмову від будь-яких заборон на буріння. Штат є одним з найбідніших в країні, і третина його бюджету складають доходи від нафти і газу. Близько 65% виробництва в Нью-Мексико доводиться на федеральні землі.

Серед компаній, найбільш активно добивалися дозволів буріння на федеральних землях Нью-Мексико, були Matador і EOG. Очікується, що до кінця року Matador отримає 300 федеральних дозволів.