2011-03-17

Відкрита політика Мінприроди приваблює інвесторів: підписано два меморандуми про співпрацю з Республікою Корея

Міністeрcтво екології та природних ресурсів України підписало Меморандум «Про порозуміння» з найбільшою корейською енергетичною корпорацією «КОRES». Домовленість передбачає спільне  вивчення надр, та пошук і розвідка корисних копалин.

Другий меморандум голова Державної геологічної служби України Едуард Ставицький підписав з корейським Інститутом наук про землю та мінеральні ресурси Республіки Корея. Згідно Меморандуму, сторони домовились провести спільні дослідження програм в галузі геології, посилити технічну підготовку та навчання фахівців, розробити низку нормативних актів у сфері мінеральних ресурсів та постійний обмін інформацією щодо стану геології та мінеральних ресурсів.

Посилення співпраці з корейськими державними та приватними структурами стало можливим після зустрічі Міністра Миколи Злочевського та посла Республіки Корея пана Пак Ро Бьок, що відбулася у лютому цього року. Подальші переговори про залучення корейських інвестицій у геологорозвідку та режим максимальної відкритості та прозорості роботи міністерства екології, який запроваджує Міністр Микола Злочевський і призвели до підписання одразу двох меморандумів.

Нагадаємо, на ознайомчому семінарі, 3 березня цього року,  з представниками іноземних дипломатичних представництв та акредитованих в Україні організацій, Міністр наголосив: «Якщо інвестори матимуть хоч найменші проблеми з керівниками, які перебувають під контролем Міністерства, я прошу звертатись до мене особисто. Мої двері завжди відкриті – проблеми буде вирішено».

Урядовий портал