2021-04-08

Відбулися пошуки золота в Східній Африці

Наукові співробітники Північно-Східного комплексного науково-дослідного інституту ДВО РАН з липня по листопад 2020 шукали родовища золота в Танзанії.

Район пошуків - південне узбережжя знаменитого озера Вікторія. На відміну від більшості регіонів Східної Африки, де широко розвинені як рудні, так і розсипних родовищ золота, в Танзанії на сьогодні немає жодного великого золотоносного розсипу, який за запасами можна було б порівняти з уже розвіданими на цій території родовищами рудного золота. Даний факт пояснюється тим, що на цій території ніколи не проводилися широкомасштабні і стадійні пошукові роботи.

Тим часом вчені стверджують, що геологічні передумови наявності великих розсипів на цій території є. Були проведені пошукові маршрути і геофізичні дослідження (магніторозвідка, сейсморозвідка, георадарне зондування), а також гірничі роботи (буріння).

«Мета робіт - принципове встановлення наявності промислової розсипному золотоносності, встановлення прогнозних критеріїв і ознак, що дозволяють здійснювати пошуки розсипних родовищ золота в регіоні», - повідомили в інституті.