2020-01-13

«Велта» відвантажить титанову руду до США на $100 млн.

ТОВ ВКФ «Велта» підписала 5-річний контракт на поставку ільменіту вартістю $100 млн. для потреб північноамериканського ринку з Traxys Group. Це глобальна група, яка здійснює операції на світових товарно-сировинних ринках.

«Велта» працює на американському ринку 7 років. «З огляду на те, що Північна Америка є одним з найбільш сталих та швидкозростаючих ринків, ми прийняли рішення про перехід до довгострокового контракту, який додасть стабільності у роботі компанії» - прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор компанії «Велта».

Він також відмітив, що «Головна конкурентна перевага компанії «Велта» полягає в тому, що ми є виробником якісної та високотитаністої сировини, яка на сьогодні має статус дефіцитної у світі та є затребуваною на ринку США».

Ілай Скорніцьки (Eli Skornicki), голова підрозділу промислових металів компанії Traxys, заявив, що «Пігмент двоокису титану є ключовим бізнесом нашої групи. Ми повністю задоволені співпрацею з таким професійним та надійним партнером, як «Велта».

Кінцевим споживачем за контрактом є компанія Chemours (у минулому DuPont), один з найбільших світових виробників двоокису титану. Бренд Ti-Pure™ - інноваційна розробка компанії для задоволення зростаючого попиту у світі на високоякісний TiO₂, це яскравіші та більш ефективні пігменти для ринків лакофарбового покриття, пластмас і ламінатів. Річні продажі компанії перевищують $6,5 млрд.  Кількість працівників складає понад 7000 у всьому світі.

Traxys, штаб-квартира якої знаходиться в Люксембурзі, є трейдером сировинного товару у секторах металів та природних ресурсів. Понад 400 співробітниками у більш ніж 20 офісах по всьому світу надають послуги з логістики, маркетингу, дистрибуції, управління ланцюгами поставок та торгівлі. Річний оборот компанії перевищує $7 млрд.

ТОВ ВКФ «Велта» з 2012 року веде видобуток та переробку титанової сировини у Кіровоградській області на Бирзулівському родовищі. Також, компанія володіє ліцензією на промислову розробку Лікарівського родовища-аналога. З 2012 по 2019 рік «Велта» видобула 1 000 000 тонн ільменіту. Загальна кількість створених робочих місць - понад 500. «Велта» є засновником дослідницького центру Velta RD Titan, де науковці працюють над створенням нових методів переробки титанової сировини.