2016-08-26

В Держгеонадрах зустрілися з представниками відомої американської корпорації Halliburton

25 серпня в Державній службі геології та надр України провели офіційну зустріч з представниками американської транснаціональної корпорації Halliburton. Ця корпорація вважається однією з найпотужніших в світі у наданні сервісних послуг в нафто-, газовидобувній галузях. Мета зустрічі – співробітництво в питанні оцифровування та інтерпретації української геологічної інформації, згідно міжнародних стандартів, та надання їй економічної привабливості.

Зустріч Держгеонадр та корпорації Halliburton стала результатом трьохмісячних переговорів щодо можливого співробітництва.

«Ми плідно працювали весь цей час, аби досягти перших домовленостей у співпраці з потужною американською компанією. Відкриття геологічної інформації, її оцифровування, адаптування до міжнародних стандартів та надання їй економічної привабливості – це пріоритети Служби. Скажу відверто, це завдання непросте, тому реалізацію бачимо за сприянням потужних світових компаній», - каже керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Сторони досягли домовленостей та визначили чіткі кроки щодо виконання пілотного проекту з оцифровування геологічної інформації в Україні. Заpначимо, Держгеонадра пріоритетним напрямом на 2016 рік визначила створення єдиної «геологічної бібліотеки». Наразі оцифровано близько 25% загальної інформації.

Довідка: Halliburton - американська транснаціональна корпорація, одна з найбільших в світі компаній, що надають сервісні послуги в нафто- і газодвидобувної галузі. Компанія надає свої послуги в більш ніж 80 країнах по всьому світу, в її склад входять сотні дочірніх товариств, підрозділів і філій. Halliburton налічує близько 70 тисяч співробітників по всьому світу. Основним напрямком діяльності компанії є надання послуг та технологій для здійснення видобутку нафти і газу.