2011-03-31

В Державній службі геології та надр України відбулася зустріч з представниками Італійської енергетичної компанії «Eni S.p.A.»

30 березня 2011 року відбулась зустріч між представниками Італійської енергетичної компанії «Eni S.p.A.» (державне нафтопромислове об’єднання), фахівцями Державної служби геології та надр України та НАК «Надра України».

Зазначена Італійська компанія здійснила презентацію своїх потужностей у сфері розвідки та видобутку сланцевого газу, а також реабілітації законсервованих родовищ з використанням нових технологій міжнародного досвіду. Італійська енергетична компанія «Eni S.p.A.» була створена у 1953 році за ініціативою Італійського Уряду з метою видобутку та переробки нафти та газу. 20,31% акцій належить Міністерству економіки та фінансів Італії.

25 березня 2011 року між Міністерством екології та природних ресурсів України й Італійською енергетичною компанією «Eni S.p.A.» підписаний меморандум про порозуміння, що визначає основу співпраці.

На підставі вищезазначеного меморандуму, представниками Італійської енергетичної компанії «Eni S.p.A.» та фахівцями Державної служби геології та надр України обговоренню підлягали питання щодо розвідки та видобутку, а також реабілітації законсервованих родовищ сланцевого газу з використанням нових технологій в технічному та економічному аспектах.

Наразі, обговорювались питання про дотримання екологічних норм відповідно до вимог чинного законодавства України, створення нових робочих місць та відрахування грошових коштів до бюджету України.

Зокрема, з боку представників Італійської енергетичної компанії «Eni S.p.A.» фахівцям Державної служби геології та надр України був запропонований візит до технологічного центру компанії для більш детального вивчення стану потужностей та нових технологій при здійсненні видобутку та переробки нафти й газу.

З боку Державної служби геології та надр України, голова Е.А. Ставицький зазначив про те, що залучення інвестиційних компаній є одним з пріоритетних завдань Уряду України. Відтак, необхідно розширити міжнародне співробітництво та залучити інвестиції, насамперед в геологічну галузь держави, з метою подальшого підйому економіки України.

Головними питаннями Державної служби геології та надр України залишаються пропозиції щодо найкращих умов по вивченню та розробці родовищ корисних копалин, також реабілітація законсервованих родовищ з подальшим розподілом продукції.

Державна служба геології та надр України