2011-03-31

Уряд планує відновити авансування геологорозвідувальних робіт, що виконуються за рахунок коштів державного бюджету

Про це в інтерв`ю журналу «Продуктивний горизонт» повідомив голова Державної служби геології та надр України Едуард Ставицький.

За словами керівника ДСГНУ, заборону на авансування геологорозвідувальних робіт буде відмінено на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2011 р. N 301 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку мінерально-сировинної бази, в тому числі проведення робіт з буріння артезіанських свердловин, та внесення змін до Порядку проведення геологорозвідувальних робіт за рахунок коштів державного бюджету».

Така заборона, стверджує Ставицьий, лише ускладнювала виконання держзамовлення з приросту запасів корисних копалин, оскільки галузеві підприємства не мають великих обігових коштів для проведення бурових  робіт.

Згаданий документ вже опубліковано на офіційному веб-сайті Верховної Ради України, однак з приміткою – «не набрав чинності».

Нагадаємо, що заміна норми про авансування ГРР, виконуваних за рахунок бюджетних коштів, на норму про оплату вартості ГРР за фактично виконані роботи відбулася два роки тому згідно з постановою КМУ від 5 березня 2009 р. № 179 «Про внесення змін до  Порядку  проведення геологорозвідувальних робіт за рахунок  коштів  державного  бюджету (затвердженого постановою КМУ від 25 січня 1999 р. № 83)».

GEOnews.com.ua