2020-07-31

«Укрнафтобуріння» направило до місцевих бюджетів 23,3 млн грн рентних платежів

Протягом січня - червня 2020 року загальна сума рентної плати, здійсненої компанією ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату, склала 465,1 млн грн. Про це повідомила Прес-служба ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння». 

До місцевих бюджетів направлено 23,3 млн грн з цієї суми, в тому числі:

  • 9,3 млн грн – до обласного бюджету Харківської області;
  • 9,3 млн грн – до бюджету Краснокутського району;
  • 4,7 млн грн – до бюджетів Олексіївської, Качаловської та Кітченківської сільрад.

«Розвиток галузі приватного нафтогазовидобутку в Україні сприяє поліпшенню добробуту місцевих громад на території ведення діяльності таких підприємств. УНБ у повній мірі виконує фінансові зобов'язання та направляє рентні платежі до бюджетів усіх рівнів. Одним із першочергових завдань Компанії на сьогоднішній день є збереження лідерських позицій за обсягом видобутку. Сподіваємося на стимулюючі законодавчі ініціативи з боку держави, які посприяють відновленню інвестиційної привабливості галузі в цілому і дадуть міцну основу для продовження успішного видобутку вуглеводнів в Україні», – зазначив керівник фінансового департаменту ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» Віталій Дороган.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату», який сприяв децентралізації рентної плати.

Так, 95% від загальної суми рентної плати Компанії зараховується до державного бюджету, інші 5% – до обласного, районного та сільського бюджетів за місцезнаходженням (місцем видобутку) природних ресурсів.