2019-11-08

«Укрнафтобуріння» направило до місцевих бюджетів більше 60,5 млн грн рентних платежів за 10 місяців 2019 року

Протягом січня-жовтня 2019 року загальна сума рентної плати, здійсненої компанією ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату, склала 1,2 млрд грн. Про це GEOnews.com.ua повідомили у Прес-службі компанії «Укрнафтобуріння».

Більш ніж 60,5 млн грн з цієї суми направлено до місцевих бюджетів, в тому числі:

  • 24,2 млн грн – до обласного бюджету Харківської області;
  • 24,2 млн грн – до бюджету Краснокутського району;
  • 12,1 млн грн – до бюджетів Олексіївської, Качаловської та Кітченківської сільрад.

«Перерахування рентної плати до місцевих бюджетів – це дієвий спосіб надати підтримку невеликим містам і селам, надати ресурси на розвиток інфраструктурних та соціальних проектів. Таким чином підвищується якість життя населення цих регіонів», – зазначив заступник фінансового директора ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» Віталій Дороган.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату», який сприяв децентралізації рентної плати.

Так, 95% від загальної суми рентної плати Компанії зараховується до державного бюджету, інші 5% – до обласного, районного та сільського бюджетів за місцезнаходженням (місцем видобутку) природних ресурсів.