2018-12-06

Укргазвидобування відкрило нове родовище у Харківській області

АТ «Укргазвидобування» продовжує активні геологорозвідувальні роботи на наявних ліцензіях, відкривши четверте за цей рік родовище у Харківської області.

На етапі геологічного вивчення, за оцінкою УкрНДігазу, запаси відкритого родовища становлять щонайменше 400 млн куб. м, а перспективні ресурси родовища загалом можуть становити близько 3,7 млрд куб. м блакитного палива.

Відкриття родовища відбулося в листопаді 2018 року після завершення буріння та випробування пошукової свердловини, яка була закладена за результатами аналізу геологічної будови площі. Геологічну модель родовища було побудовано із використанням програмного комплексу Petrel Schlumberger.

Сьогодні проводяться роботи з облаштування свердловини та введення її у пробну експлуатацію, а також продовжуються пошуково-розвідувальні роботи на новому родовищі.

Нагадаємо, що цього року вже було відкрито три нових родовища у Харківській області на ділянках надр, спецдозволи на які було отримано до 2017 року. Перспективні ресурси чотирьох нових родовищ загалом становлять 8,2 млрд куб. м блакитного палива.

Варто зазначити, що Укргазвидобування підтримує рішення Уряду та діяльність Державної служби геології та надр України у напрямку проведення прозорих нафтогазових аукціонів. І, як наслідок, вже виграло перший нафтогазовий аукціон, придбавши спеціальний дозвіл на користування надрами Липовецької площі. Однак, для того щоб виконати Програму «20/20» та здобути енергонезалежність, УГВ мало б щороку отримувати приблизно 20 спецдозволів на нові ділянки надр.