2009-02-19

Україна. Закарпаття зможе перекрити 25-35% своїх потреб газом власного видобутку

Нині, за даними геологічної розвідки, Закарпаття володіє значними за обсягами, покладами "блакитного палива". Як свідчать результати розвідувальних робіт у Великоберезнянському районі, на межі Львівської та Закарпатської областей, є запаси природного газу, які утворилися в процесі зсувів льодовиків. Про це ZAXID.NET повідомила прес-служба УНП 18 лютого.

"Це буде друга Дашава. У перспективі, Закарпаття зможе перекрити на 25-35% свої енергетичні потреби газом власного видобутку, не враховуючи інших альтернативних джерел", - вважає член міської організації колегії Української Народної Партії з питань енергетичної політики Павло Кардаш.

Також, він зазначив, що під час енергетичної кризи це питання потребує особливої уваги від влади, хоча й вимагає значних фінансових інвестицій для буріння свердловин (орієнтовно - 17 млн грн за розвідувальну свердловину), враховуючи рельєф гірської місцевості, вулканічні породи і знаходження газу на значній глибині.

"Попри це, газ на Закарпатті добувають сьогодні з двох свердловин - біля с. Руські Комаровці під Ужгородом та в смт. Солотвино (Тячівський район). Поза сумнівом, вони не є потужними, щоб суттєво впливати на забезпечення блакитним паливом краю. Газ із першого родовища запускається у загальнодержавну мережу, а поклади в Солотвино частково забезпечують потреби цього ж селища", - зауважив політик.

ZAXID.NET