2009-03-31

Україна. Відбулася зустріч Міністра Георгія Філіпчука з керівниками профспілки працівників геології, геодезії та картографії

27 березня 2009 року у Мінприроди відбулася зустріч Міністра Г.  Філіпчука з керівниками профспілки працівників геології, геодезії та картографії  України, керівниками підприємств і представниками профспілкових комітетів геологорозвідувальної галузі, які прибули до Міністерства з цілим рядом вимог. Це, передовсім, стан виплати зарплат, забезпечення продуктивної зайнятості, припинення масового застосування безоплатних відпусток і режиму скороченого робочого дня, скорочення робочих місць та ряд інших соціальних питань.

Під час зустрічі відбулося ґрунтовне обговорення всіх озвучених проблем і практично по кожній з них прийнято конкретне рішення. Було погоджено вирішення питання заборгованості із заробітної плати на підприємствах галузі за січень-березень 2009 року; визначено шляхи забезпечення фінансування робіт з пошуку та розвідки корисних копалин, які здійснюються в рамках державного замовлення.

На жаль, керівництво НАК «Надра України», до якої найбільше ставилось нагальних питань, проігнорувало вимоги представників трудових колективів.

Заслухавши всі пропозиції по покращенню роботи галузі, представники профспілкових комітетів, керівники трудових колективів одноголосно ухвалили рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням провести реструктуризацію та оптимізацію структури НАК «Надра України» та її дочірніх підприємств, з метою приведення їх до ефективної  вертикально інтегрованої компанії з пошуку та розвідки вуглеводневої сировини для потреб економіки держави.

Детальну інформацію, стенограми виступів голови Держгеолслужби Дмитра Мормуля та першого заступника міністра Степана Лизуна буде опубліковано у найближчому випуску журналу "Продуктивний горизонт".

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України