2009-01-16

Україна. Триває страйк працівників ДП «Полтаванафтогазгеологія»

За словами начальника служби безпеки ДП "Полтавнафтогазгеологія" Антона Горлатих, 13 січня декілька сотень працівників демонстративно вийшли з профспілки геології, геодезії та картографії. Тепер вони планують створити власну незалежну профспілку для захисту своїх інтересів, або увійти до профспілки газовиків. Нині після часткового погашення серпневої заборгованості по заробітній платі, борги з виплат зарплат на підприємстві сягають 9 млн. грн. На загальних зборах підприємства за участю не лише полтавців, але й структурних підрозділів Карлівської та Харківської експедицій ДП "Полтавнафтогазгеологія" робітники вирішили вийти з галузевої профспілки, тому що вона не захищала їхніх інтересів.

«Профспілка з геології нам ставила палки в колеса - закликала не вдаватися до акцій протесту, страйків, а терпіти безгрошів’я!» - відзначив Горлатих.

Нагадаємо, працівники дочірньої компанії Національної акціонерної компанії "Надра України" "Полтаванафтогазгеологія" з 22 грудня оголосили безстроковий страйк. Близько 300 працівників "Полтаванафтогазгеології" 23.12. пікетували будівлю Кабінету міністрів у Києві з вимогами виплатити зарплату та повернути ліцензії компанії. Також 23 грудня відбулися загальні збори колективу, на яких був переобраний голова профкому. Замість Івана Яресько профком очолив Володимир Руденко.

ДАК"Надра України" займається геологорозвідкою надр і здійснює інвестиційні проекти в геологорозвідувальній галузі на території України. До складу компанії входять 14 геологорозвідувальних і спеціалізованих підприємств, в т.ч.  «Полтаванафтогазгеологія".

ОКІА "Новини Полтавщини"