2018-06-15

Україна та Азербайджан поглиблять співпрацю в енергетичній сфері

Таких домовленостей досягнуто за результатами третього засідання українсько-азербайджанської Робочої групи з питань енергетики, що проходить 14 червня 2018 року у м. Баку, Азербайджанська Республіка.

Делегацію України очолила заступниця Міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко.

Засідання українсько-азербайджанської робочої групи з питань співробітництва в енергетичній сфері є одним з ефективних механізмів розвитку взаємовигідного співробітництва в енергетичній сфері між Україною та Азербайджаном.

Учасники заходу обговорили питання співпраці в нафтогазовій та електроенергетичній сферах.

З огляду на зацікавленість у диверсифікації маршрутів і джерел поставок енергоресурсів, сторони зазначили про необхідність інтенсифікації існуючого співробітництва та пошуку можливих шляхів реалізації спільних проектів. Серед перспективних напрямків відзначено реалізацію проекту з постачання азербайджанського природного газу з родовища «Шах-Деніз» в країни Європи в рамках Південного газового коридору. У цьому контексті сторони домовились розглянути можливі механізми залучення України до цього проекту. Крім того сторони обговорили стан реалізації проекту з постачання різних сортів нафти на українські НПЗ і в країни Центральної і Східної Європи.