2009-02-20

Україна. Досягнуто домовленості про спільні дії щодо ліквідації заборгованості із зарплатні

19 лютого 2009 року в Мінприроди відбулася зустріч керівництва міністерства, Державної геологічної служби та НАК «Надра» з представниками геологічних підприємств та організацій «Укргеофізика», «Кримгеологія», «Західукргеологія», головами теркомів профспілок.

На зустрічі обговорювалася складна ситуація із забезпеченням фінансування державного замовлення підприємств, що призвела до заборгованості із зарплатні робітникам галузі. Соціальна напруженість та перспектива безробіття спонукала людей до акції протесту. 27 лютого 2009 року працівники підприємств запланували провести пікетування Міністерства охорони навколишнього природного середовища та НАК «Надра» у випадку непогашення заборгованості.

У ході зустрічі було відзначено відсутність заборгованості заробітної плати в частині виконання державних замовлень, що фінансуються з державного бюджету, оскільки існуюча заборгованість пов’язана з госпрозрахунковою діяльністю підприємств.

Також у ході зустрічі було досягнуто домовленості про узгодження спільних дій щодо ліквідації заборгованості незалежно від форми фінансування робіт, що виконуються підприємствами геологорозвідувальної галузі.

Керівники міністерства висловили пропозицію до 10 березня організувати зустрічі керівництва міністерста, Державної геологічної служби, НАК «Надра» з робочими колективами на місцях, з метою роз‘яснення ситуації, що склалася з недофінансуванням галузі, та спільного пошуку шляхів розв‘язання проблем, а також пообіцяв докласти всіх зусиль для погашення заборгованості із зарплатні до першої декади березня поточного року в частині державних замовлень.

Мінприроди України