2009-02-09

Україна. ДК «Укргазвидобування» відкрила нове нафтогазове родовище в Луганській області

ДК «Укргазвидобування» відкрила Мигринське нафтогазове родовище на території Станично-Луганського району в Луганській області. У січні 2009 р. за результатами випробування пошукової свердловини №2 «Мигринська» було отримано промисловий приплив нафти дебітом 51 куб. м на добу, повідомляє прес-служба ДК «Укргазвидобування».

Буріння пошукової свердловини №2 «Мигринська» було розпочато Буровим підприємством Компанії - «Укрбургаз» у червні 2008 р. За словами Головного геолога ДК «Укргазвидобування» Володимира Бенька: «Відкриття Мигринського родовища підтвердило високу перспективність зони зчленування Дніпровсько-Донецької западини з Донецькою складчастою спорудою і дає підстави сподіватись на відкриття нових нафтогазових родовищ у цьому регіоні». Розвідка Мигринського нафтогазового родовища продовжується, а його розробкою займається філія ДК «Укргазвидобування» - газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування».

За виробничими показниками січня 2009 року ДК «Укргазвидобування» збільшила видобуток природного газу на 75 млн. куб. м у порівнянні з січнем минулого року. За січень місяць поточного року обсяг видобутку газу склав 1,378 млрд. куб. м, газового конденсату - 51,5 тис. тонн, нафти було видобуто 13 тис. тонн.

На переробних підприємствах Компанії було виготовлено 85 тис. тонн нафтопродуктів та компонентів. Виробництво скрапленого газу в січні склало 19,6 тис. тонн.

Не знижуються у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і темпи бурових робіт. Загальна проходка за січень 2009 р. склала 22,7 тис. м, з них обсяги експлуатаційного буріння - 10,4 тис. м, обсяги розвідувального буріння – 12,3 тис. м. Закінчено будівництво 7 свердловин (в тому числі 5 - в експлуатаційному бурінні, 2 – в розвідувальному); та  7 свердловин було введено в експлуатацію.

Продуктивний горизонт