2020-06-19

У Росії заявили, що не дадуть відновити видобуток на шельфі Чорного моря

Депутат Держдуми Росії від Криму і член комітету з енергетики Михайло Шеремет заявив, що будь-які спроби з боку України видобувати вуглеводні на шельфі Чорного моря біля берегів півострова будуть припинені Росією.

Про це повідомляє ТАСC.

Раніше ЗМІ повідомили про намір “Нафтогазу” відновити видобуток вуглеводнів на шельфі Чорного моря.

“Для вирішення таких питань Україні потрібно, перш за все, здійснити демаркацію кордонів в Чорноморському басейні, погодивши їх з Російською Федерацією. Будь-яка спроба втручання буде розглядатися нашою стороною як акт агресії проти Росії”, – зазначає депуптат нижньої палати парламенту РФ.

На думку Шеремета, питання щодо освоєння шельфу Чорноморського басейну повинні бути вирішені на рівні міністерств закордонних справ двох держав. Вони також повинні брати до уваги статус Криму і змінений фактичний морський кордон Росії та України.

В даний час родовища вуглеводнів на шельфі Чорного моря, а також в акваторії Азовського моря та в сухопутній частині Криму експлуатує компанія “Чорноморнафтогаз”. До 17 березня 2014 року цю компанія належала “Нафтогазу України”, але після анексії півострова Росією її націоналізували.

Раніше OilPoint повідомляв, що, за словами глави “Нафтогазу” Андрія Коболєва, з об’єктивних причин зараз неможливо провести новий конкурс на розробку вуглеводнів в межах ділянки« Дельфін »на шельфі Чорного моря.