2011-04-14

У 2011 році Україна спрямує близько 1,2 млрд гривень, отриманих від підвищення тарифів на газ, на освоєння газових родовищ

Кошти, які отримані від підвищення тарифів на газ для населення, вкладаються у збільшення видобування газу в Україні. В 2011 році на освоєння родовищ в Азовському та Чорному морях буде спрямовано близько 1,2 млрд. грн. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко в інтерв’ю газеті «День».

Як повідомив Юрій Бойко, вказані кошти буде вкладено у видобуток вуглеводнів на Суботинському, Штормовому та Одеському родовищах. Це дозволить збільшити видобуток газу в Україні та забезпечити споживачів газом вітчизняного видобутку.

«Додаткові кошти від підвищення тарифів на газ для населення підуть на збільшення видобутку газу в нашій країні. Приблизно 1,2 мільярда гривень вже цього року будуть спрямовані на освоєння ліцензій, що належать державі - в Азовському та Чорному морях. Це Суботинське, Штормове, Одеське - всі родовища, які, на нашу думку, за умови вкладення грошей дадуть додаткову кількість газу і дозволять забезпечити нашого споживача своїм газом, а не переплачувати за імпортний», - наголосив Міністр енергетики та вугільної промисловості України.

За інформацією Юрія Бойка восени 2011 року на Суботинське родовище прибуде сучасна бурова платформа, яку НАК «Нафтогаз України» придбав у Сінгапурі.

«НАК «Нафтогаз України» придбав найсучаснішу бурову платформу в Сінгапурі. Восени вона буде доставлена на Суботинське родовище в Чорному морі», - повідомив Міністр.

Юрій Бойко впевнений у перспективності виконання завдань Президента України Віктора Януковича щодо максимального зменшення залежності України від імпортних енергоносіїв у найближчі 5 років.

«Я переконаний, що завдання, яке поставив нам Президент, - за п'ять років максимально зменшити закупівлю імпортних енергоносіїв, ми виконаємо, причому в зазначений термін. Я бачу перспективу у вирішенні цього питання», - підкреслив Міністр енергетики та вугільної промисловості України.

Урядовий портал