2020-10-15

Туреччина всупереч загрозі санкцій продовжує буріння біля кордонів Греції

Турецьке дослідницьке судно Oruc Reis відновило роботу з геологорозвідки родовищ вуглеводнів в Східному Середземномор'ї.

Про це заявив міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Фатіх Дьонмез, виступаючи в режимі відеоконференції в рамках міжнародної виставки CCI 2020-2026.

«Судно Oruc Reis прибуло на місце, де буде працювати. У вівторок, 13 жовтня, почалися дослідження, а сьогодні ми починаємо отримувати перші сейсмічні свідчення », - заявив Дьонмез.

Туреччина пізно ввечері в неділю випустила міжнародне оповіщення Navtex, згідно з яким судно Oruç Reis проводитиме дослідження спільно з судами Ataman і Cengizhan на південь від грецького острова Кастелорізо з 12 до 22 жовтня.

МЗС Греції в свою чергу заявив, що цей район відноситься до грецького континентального шельфу і розташований на відстані всього 6,5 морської милі від узбережжя Кастелорізо.

Територіальні води грецьких островів в Егейському морі визначені в шість морських миль. Туреччина заявила, що судно веде діяльність виключно на турецькому континентальному шельфі в 15 кілометрах від узбережжя Туреччини і в 425 кілометрах від узбережжя Греції.