2021-01-05

Трамп дозволив розробляти нафту приблизно на 80 % території Арктики, які нещодавно охоронялися

Адміністрація президента США Дональда Трампа 4 грудня оголосила, що завершила свій план по відкриттю великих територій Аляски для нафторозробки. Про це повідомляє Investing.com.

Бюро з управління земельними ресурсами США опублікувало свій план створення Національного нафтового резерву на Алясці (NPR-A), ділянки землі площею 23 млн акрів (9,31 млн га) на заході Північного схилу. Протокол, підписаний міністром внутрішніх справ Девідом Бернхардтом 21 грудня, дозволяє продаж нафтової оренди відповідно до пом'якшених екологічних стандартів.

Бюро планує продати з аукціону права на буріння в Арктичному національному заповіднику дикої природи на сході Північного схилу 6 січня.

План дозволяє розробляти нафту приблизно на 80 % території земель, які нещодавно охоронялися. За правилами епохи Обами приблизно половина заповідника була доступна для оренди, а інша половина захищалася з екологічних та етнічних причин.

План Трампа дозволяє орендувати велике озеро Тешекпук (найбільше озеро на арктичній Алясці). Озеро Тешекпук було закрито для здачі в оренду з часів адміністрації Рейгана.

«Ми розширюємо доступ до величезного енергетичного потенціалу нашої країни і забезпечуємо економічні можливості і створення робочих місць як для корінних жителів Аляски, так і для нашої країни», - сказав Кейсі Хеммонд, головний заступник глави Міністерства внутрішніх справ США.

Неясно, чи призведе надання цих площ до збільшення видобутку нафти на Алясці, яка досягла піку більше 30 років тому і становила 2 млн б / д. Наразі штат видобуває близько 500 тис. барелів. сирої нафти на добу.

Рішення NPR-A отримало швидкий відгук від екологів, які вже подали в суд, щоб скасувати одне з останніх рішень Трампа.